Yarışma Kuralları

  • Ödüllerin Amacı

    PSM Awards finans dünyasındaki inovasyona dayalı başarılı projeleri öne çıkarmak ve sektör paydaşlarına ilham vermek üzere düzenlenmektedir.

    PSM Awards’un amacı finans sektörünün ve  finansal teknoloji alanının gelişmesini hedef alan yenilikçi ürün ve hizmetlerini desteklemek inovatif projeleri öne çıkararak bunların gelişimindeki iş modellerinin, deneyimlerin ve birikimlerin paylaşılmasını sağlamak ve yaratıcılığı  teşvik etmektir.

    Kuruluşundan bu yana finans dünyasının beklentilerine cevap veren katma değerli işleriyle sektörün nabzını tutan PSM (Payment Systems Magazine) dergisinin 10’uncu kuruluş yıldönümüne özel projelendirilen ödül programı 2018 yılından bu yana düzenlenmektedir.

  • Kimler Katılabilir

    PSM Awards büyük ölçekli işletmelerin, KOBİ'lerin ve Startup’ların başvurularına açıktır.

    Bankalar

    Ödeme ve E-para Kuruluşları

    Finansal Teknoloji Şirketleri

    Finansal Hizmetler Sağlayan Kuruluşlar (E-ticaret platformları, telekomünikasyon şirketleri, SuperApp'ler, mobil ödeme sağlayan şirketler gibi ödeme, faturalandırma vb. alanlarda müşterileri için finansal yenilikler sağlayanlar, dijital cüzdanlar hayata geçiren şirketler)

    Bireysel Emeklilik ve Sigorta Şirketleri

    Portföy Yönetimi ve Yatırım Şirketleri

    Finansal Denetim ve Bilgi Sistemleri Denetim Şirketleri

    Diğer Kuruluşlar (Finans kuruluşları ile iş birliği yapan, ortak proje yürüten finansal olmayan kuruluşlar)

    Ajanslar (Reklam, prodüksiyon, etkinlik yönetimi, iletişim danışmanlığı, tasarım, dijital, mobil, sosyal medya vb. alanlarda finans sektöründe faaliyet gösteren ajanslar) başvuru yapabilir.

  • Jüri

    PSM Awards jürisi şu paydaşlardan oluşmaktadır:

    Finans sektöründe etki bırakan üst düzey yöneticiler

    Finans sektörü ile ilişkili teknoloji yazarları

    Akademisyenler

    Araştırmacılar

    Finans sektöründe etki yaratmış girişimciler ve İlgili disiplinlerden temsilciler.

  • Değerlendirme

    Projeler değerlendirirken jüri tarafından aşağıdaki kriterler dikkate alınacaktır:

    1. Amaç: Başvuruya konu olan projenin arkasındaki stratejik düşüncenin, inovasyonun, yetkinliklerin, ihtiyaçlar ve belirlenmiş iş hedefleri ışığında değerlendirilmesi.
    2. Uygulama: Belirlenen amacın/stratejinin nasıl hayata geçirildiği, çözümsel yaklaşımlar ve iş birliklerinin değerlendirilmesi.
    3. Başarı: Projenin/ürün/hizmetin elde ettiği sonuçlar, hedeflenen başarıya ulaşma oranı ve sektöre katkısının, ekonomik-toplumsal faydanın (müşteri odaklılık) değerlendirilmesi.
  • Değerlendirme Süreci

    Jüri, başvuruları 2 aşamalı oylama sistemi ile değerlendirecektir:

    1. Aşama - Online Ön Jüri Değerlendirmesi: Yarışmaya katılmış tüm projeler jüri tarafından ön elemeye tabi tutulur. Jüri tüm projeleri değerlendirerek belirlenen kriterlere göre 5 üzerinden puanlar. Bu puanlamadan 3.5 ve üzerinde puan alan projelerle kısa liste oluşur.

    Proje başvurusu yapan şirketlerde görev alan jüri üyeleri; oylamada hem kendi şirketinin hem de aynı kategoride yarışan rakiplerinin projelerine oy veremeyecektir.

    1. Aşama - Jüri Toplantısı: Daha sonra jüri üyeleri, kısa listeye kalan projeleri değerlendirmek üzere toplanır. Jüri toplantısı esnasında her kriter ayrı ayrı puanlanmayacaktır. Ancak jüri üyelerinin kriter ve katsayıları göz önünde bulundurarak bir kanaate varması beklenir.

    Her kategori özelinde en yüksek puan alan finalistler, puan sıralamasını dikkate alarak kategori birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olarak belirlenecektir. Jüri başkanı ve jüri üyeleri kazanan projeleri belirlemek için puan sınırını değiştirme yetkisine sahiptir.  

    Jüri değerlendirme toplantısı aşamasında da proje başvurusu yapan şirketlerde görev alan jüri üyeleri olması durumunda; oylamada hem kendi şirketinin hem de aynı kategoride yarışan rakiplerinin projelerine oy veremeyecektir.

    Bir projenin katılım koşullarına sahip olup olmadığı konusunda herhangi bir tereddüt doğması halinde, son kararı yarışma jürisi verir. Yarışmaya başvuran projelerin, jüri tarafından başvuru kategorisinden farklı bir kategori altında değerlendirilmesi veya farklı bir ödül ile ödüllendirilmesi mümkündür.

    Not: Yarışma jürisi; kısa listeye kalan ancak yeteri kadar puan alamayan projeleri, başvurulan kategori özelinde ödüle layık görmeme yetkisine sahiptir.

    Eğer bir çalışma aynı ürün/proje/hizmet ile birden fazla kategoride ödüle aday olmuş, kısa listeye girmiş veya birden fazla ödül kazanmışsa sadece hak ettiği en yüksek puanı değerlendirmeye alınır. Örneğin; bir çalışma bir kategoride Gümüş PSM ödülü, aynı proje ile başka bir kategoride Altın PSM kazanmışsa bu çalışmanın sahibi şirkete sadece kategori birinciliği (Altın PSM) verilir.

    Puan eşitliği durumunda her iki şirkete de ödül verilebilir. PSM Awards kazananları ödül töreninde açıklanır.

    Başvurularınızla ilgili her türlü iletişim için proje ekibine [email protected] mail adresinden ulaşabilirsiniz.

  • Ödüller

    Altın PSM: Online ön jüri değerlendirmesi sonucu yarıştığı kategoride kısa listeye kalan ve jüriden 5 üzerinden toplamda en az 3.5 alan projelerin sahibi katılımcılar “Altın PSM” ödülü kazanmaya adaydırlar. Jüri tarafından belirlenen en yüksek puanı alan 1’inci proje, yarıştığı kategoride “Altın PSM”ye layık görülür. Eğer yeterli puan alınamaz ise; Yarışma jürisi herhangi bir kategoride birincilik ödülüne layık proje belirlememe yetkisine sahiptir. Jüri kategoride, birden fazla Altın PSM de verebilir.

    Gümüş PSM: Jüri tarafından belirlenen kategori birincisinin ardından en yüksek puanı alan 2. proje, "Gümüş PSM"ye layık görülür. Her 3.5 ve üzeri puan alan proje Gümüş PSM Ödülü almaz. Jüri kategoride, birden fazla Gümüş PSM verebildiği gibi belirli bir kategoride sadece Gümüş PSM de verebilir.

    Bronz PSM: Jüri tarafından belirlenen kategori ikincisinin ardından 3.5 ve üzeri en yüksek puanı alan 3. Proje, “Bronz PSM”ye layık görülür. Jüri belirli bir kategoride sadece Bronz PSM verilir.

    PSM Awards Büyük Ödülü: Yarışmada tüm bölümlerin kendi kategorilerinin birincileri arasından seçilecek en yaratıcı çalışma, jüri tarafından yılın en iyisi olarak belirlenir ve Büyük Ödül’ü almaya hak kazanır. Büyük Ödül kazanmayı hak eden proje sektöre örnek teşkil edebilecek nitelikte olmalıdır. Büyük Ödül’ü belirleme/verme kararı jürinin kendi tasarrufundadır.

    Eğer bir çalışma aynı ürün/proje/hizmet ile birden fazla kategoride ödüle aday olmuş, kısa listeye girmiş veya birden fazla ödül kazanmışsa sadece hak ettiği en yüksek puanı değerlendirmeye alınır. Örneğin; bir çalışma bir kategoride Gümüş PSM, aynı proje ile başka bir kategoride Altın PSM kazanmışsa bu çalışmanın sahibi şirkete sadece kategori birinciliği (Altın PSM) verilir.

    Puan eşitliği durumu sağlanan projelerde birden çok şirkette de ödül verilebilir.

  • Ödül Kategorileri

    Ödül kategorileri 3 ana bölümden oluşmaktadır: Yenilik – Yaratıcılık – Pozitif Sosyal Fayda

    Yenilik

    En İnovatif Ürün, Hizmet, Proje

    Yenilikçi Müşteri Etkileşimi ve Deneyimi

    Kurum İçi İnovasyon

    En İyi Altyapı

    Dijital Dönüşüm

    Yaratıcılık

    Yılın Teknoloji Sağlayıcısı

    Ekosistem Geliştiren İşbirlikleri

    En İyi Tutundurma, Pazarlama Başarısı

    Yılın Startup’ı

    Pozitif Sosyal Fayda

    Sosyal Sorumluluk

    Yılın Ekibi

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Ekosistem Geliştiren İş Birlikleri

    Verimliliği artıran ya da kuruluşun rekabet gücünü artıran ya da müşteri deneyimine katkı sağlayan, gerçekleştirdikleri iş birlikleri ile farklı özellikteki teknolojilerin kullanımı sayesinde sektöre birlikte katma değer yaratmış projeler bu kategoride değerlendirilecektir.

    En İnovatif Ürün-Hizmet-Proje

    İş hacmini önemli ölçüde artıran, geliştirip değiştirerek, fark yaratan ürün ve-veya hizmetler (yapay zeka, blokzinciri, makine öğrenimi, siber güvenlik, chatbot...). Yeni müşteri segmentlerine veya mevcut segmentlere yeni yollarla hizmet vererek yeni kar havuzları yaratan, yeni pazarlara girerek ürün ve hizmette inovasyon yapan projeler bu kategoride değerlendirilecektir.

    En İyi Altyapı

    Bu bölümde finansal kuruluşlar, finansal teknoloji şirketleri ve diğer kuruluşlar tarafından pazara sunulan ürün ve hizmetlerde kullanılan yenilikçi teknoloji kullanımı, altyapı projeleri ödüllendirilecektir.     

    En İyi Tutundurma, Pazarlama

    Bu bölümde kuruluşa ait markaların yaratıcı iletişim faaliyetleri ile pazarlama faaliyetinin etkililiğini ve verimliliğini artıran dijital yöntemlerin kullanımı ve yenilikçi uygulamalar ödüllendirilecektir. Şirketin dijital alanda potansiyel ve mevcut müşterilerine efektif yolla ulaştığını, marka farkındalığını ve satış-iletişim dönüşümünü artırmayı amaçlayan projelerle başvuru yapılabilir.

    Dijital Dönüşüm

    Fiyat optimizasyonunu, verimlilik, kişiselleştirme veya iş süreçlerini desteklemek için geliştirilmiş otomasyon, tahmini/davranışsal modeller veya diğer ilerlemeler yoluyla aracılık, talep veya diğer süreçlerin önemli ölçüde geliştirilmesi. Bu bölümde bankalar, finansal şirketler, ödeme kuruluşları, teknoloji şirketleri ve onlara dijital dönüşümde hizmet veren şirketler yarışacaktır.  

    Kurum İçi İnovasyon

    Bu bölümde finansal kuruluşların, FinTek ve teknoloji şirketlerinin yeni ürün ve hizmetler geliştirebilmesi, kârlılığını artırması, kurum içi süreçlerini geliştirmesi, müşteri odaklılık kapasitesinin, çalışan bağlılığının, verimliliğin artırılmasına yönelik veya diğer kurumsal hedeflerle bağlantılı yenilikçi fikir ve projelerin kurumdaki çalışanlar tarafından üretilmesini teşvik eden ve projelerin hayata geçirilmesini sağlayan uygulamalar ödüllendirilecektir. Bu kategoride yarışan projeler; dijital dönüşümü desteklemeli ve inovasyonu teşvik etmelidir.

    Sosyal Sorumluluk

    Bu bölümde toplumsal, çevresel ve ekonomik sorunlara kalıcı çözüm öneren; kamuoyu yaratmak veya kamuoyundaki bilinç ve farkındalığı artırmak adına finansal kuruluşlar, teknoloji şirketleri ve bu şirketlere hizmet veren diğer kuruluşlar tarafından hayata geçirilen pozitif sosyal etki yapan projeler değerlendirilecektir.

    Yılın Ekibi

    Bu bölümde kuruluşların, kendi iç süreçlerindeki verimliliği artıran, çalışma performansı ve oluşturduğu ekip sinerjisiyle fark yaratan departmanların ölçeklenebilir projeleri ödüllendirilecektir.

    Yılın Startup’ı

    Müşteri deneyimini önemli ölçüde artıran ve/veya ödeme endüstrisi için yeni değer kaynakları geliştiren yenilikçi teknolojilerin oluşturulması ve /veya uygulanması. Bu kategori bankalara ve finansal kuruluşlara çözüm üreten, sektörünün gelişimini hedefleyen teknoloji ve yazılım firmaları için ayrılmıştır. Bu yenilikçi projeler sahada veya pilota çıkmış olmalı ve başarılı bir pazar konsepti yakalanmış olmalıdır.

    Yılın Teknoloji Sağlayıcısı

    B2B ve B2C’de kullanıcıya fayda sağlayan, esnek ve modüler bir yapıda geliştirilmiş, yüksek performanslı uygulamaların hayata geçirilmesine olanak tanıyan yapısıyla tüm taraflara katma değer sağlayan şirketler bu kategoride ödüllendirilecektir.

    Yenilikçi Müşteri Etkileşimi ve Deneyimi

    Şirketlerin müşterileri ile etkileşimini önemli ölçüde artıran yenilikler. Bu yeni yaklaşımlar örneğin, fiziksel ve/veya dijital kanallardaki müşteri deneyiminin iyileştirilmesi ya da mevcut kanalların yenilikçi bir şekilde entegre edilmesi; yeni müşteri yönetim modelleri kullanılarak müşteri sadakati ve memnuniyetinin artırılması; müşteriyle ilgili mevcut kanalların yenilikçi bir şekilde entegre edilmesi ve süreçlerin geliştirilmesi bu kategoride değerlendirilecektir.             

     

  • Katılım Kuralları

    1. Yarışmaya 1 Ocak 2023 – 31 Ekim 2024 dönemi içerisinde hayata geçirilmiş, ya da proje uygulamasının büyük bir kısmı bu tarihler arasında hazırlanan projeler katılabilir. Katılımcılar projelerini bu dönemden önce ya da bu tarihler arasında başlatmışsa ya da projeleri hala devam ediyorsa da başvuru yapabilirler. Proje sona ermediyse fakat pilota çıkmışsa son başvuru tarihine kadar elde edilen sonuçların paylaşılması beklenir. Başlangıç aşamasında olan, henüz pilota çıkmamış projeler değerlendirmeye alınmaz.

    2. PSM Awards’a; Bankalar, Ödeme ve E-para Kuruluşları, Finansal Teknoloji Şirketleri, Finansal Hizmetler Sağlayan Kuruluşlar (E-ticaret platformları, telekomünikasyon şirketleri, super app'ler, mobil ödeme sağlayan şirketler gibi ödeme, faturalandırma vb. alanlarda müşterileri için finansal yenilikler sağlayanlar, dijital cüzdanlar hayata geçiren şirketler), Bireysel Emeklilik ve Sigorta Şirketleri, Portföy Yönetimi ve Yatırım Şirketleri, Finansal Denetim ve Bilgi Sistemleri Denetim Şirketleri, Diğer Kuruluşlar (Finans kuruluşları ile iş birliği yapan, ortak proje yürüten finansal olmayan kuruluşlar) ve Ajanslar (Reklam, prodüksiyon, etkinlik yönetimi, iletişim danışmanlığı, tasarım, dijital, mobil, sosyal medya vb. alanlarda finans sektöründe faaliyet gösteren ajanslar) başvurabilirler.

    3. Bir projenin katılım koşullarına sahip olup olmadığı konusunda herhangi bir tereddüt doğması halinde, son kararı yarışma jürisi verir. Yarışmaya başvuran projelerin, jüri tarafından başvuru kategorisinden farklı bir kategori altında değerlendirilmesi veya diskalifiye edilmesi mümkündür. Yarışma jürisinin nihai kararı kesindir.

    4. Erişim Medya Radyo Televizyon ve Dergi Yayıncılık A.Ş. yarışma ile ilgili gönderilen video/reklam materyallerini tanıtımda ve yayınlarında kullanabilir. Bu tür durumlarda katılımcı taraf telif talep edemez, yarışmaya katılırken bu kuralları kabul eder.

    5. Ajans başvurularında reklam verenin (markanın) onayının alınması ve yarışmaya konu olan ve gönderilecek her türlü dokümanın özgünlüğü ve telif hakları durumu başvuran katılımcının sorumluluğundadır. Projenin paydaşlarından (ajans, prodüksiyon, post-prodüksiyon, reklam veren vb.) bir itiraz geldiği takdirde gerek jüri gerekse Erişim Medya A.Ş.'nin; başvuru ücreti iade edilmeksizin projeyi diskalifiye etme, ödül kazanmış ise ödülü geri çekme ve bunu mecralarından duyurma hakkı saklıdır.

    Yarışmaya katılan çalışmaların ait oldukları marka/reklam veren tarafından PSM Awards’a katılım izninin / onayının bulunması şarttır. Marka / reklam veren izni Başvuru Formu'nda onaylanmalıdır. Marka / reklam veren izni / onayı olmayan çalışmalar yarışmaya kabul edilmez.

    6. İş birliği sonucu ortaya çıkan ortak projeler ile başvurulacak kategoriler özelinde, ilgili kategorilere paydaşlardan yalnızca birinin başvurması gerekmektedir.

    7. Yaratıcılık bölümü altındaki “Ekosistem Geliştiren İş birlikleri” kategorisi özelinde, ödül kazanılması halinde başvuru yapan şirkete tek bir ödül takdim edilir, ödül üzerinde ise paydaşların adları yer alır.

    8. Yarışmanın kısa listesi belirlendikten sonra psmawards.com ve psmmag.com web sitelerinden yayınlanır. Yarışmanın kazananları 18 Aralık 2024 tarihinde gerçekleştirilecek ödül töreninde açıklanacaktır.

  • Başvuru Formu

    Yarışmaya katılım psmawards.com üzerinden online olarak yapılır.

    1. Katılım Kuralları: Başvuru formu doldurulurken katılım kuralları kabul edilmelidir.
    2. Başvuru Formu: Yarışmaya katılan her proje için katılım formu doldurulması zorunludur.

    Bir ürün/proje için aynı anda birden fazla kategoriye başvurulabilir. Bir proje için birden fazla kategoriye başvurulacaksa, ancak kategori özelinde form detaylarında çok fazla değişiklik olmayacaksa, ilgili proje için tek bir form doldurulması yeterlidir. Ancak bir proje için doldurulan formun her başvurulan kategori özelinde doldurulması-detaylandırılması önerilir. Bu sebeple başvuru sistemindeki form alanları, başvurulan tüm kategorilerin açıklamalarını detaylı kapsayacak şekilde doldurulmalıdır.

    Farklı projeler için ayrı ayrı form doldurulması gerekmektedir.

    Form; künye ve proje bilgileri bölümlerinden oluşur.

    Başvuru Formunda, aşağıda talep edilen bilgilerin doldurulması beklenir, jürinin başvuruda aradığı detaylar sıralanmıştır:

    SNOPSİS (Boşluklu 1500 karakter sınırlaması vardır)

    Başvurunuza söz konusu olan ürün/hizmet/proje tanımı ve yenilikçi boyutu (kısaca tüme bakış) bu bölümde açıklanmalıdır. Bu bölüm jürinin projeyi ilk bakışta anlayabileceği özet alandır. Buna uygun olarak doldurulması kuvvetle önerilir.

    1. Başlatılma Gerekçesi (amaç, strateji, yenilikçi yönü) (boşluklu 1000 karakter sınırlaması vardır)

    Proje fikrini ortaya çıkaran sebepler amaç, çalışmaya neden gerek duyulduğu bu alanda anlatılmalıdır. Projenin başlatılmasına neden olan gerekçeler esas alınarak, ulaşılmak istenen hedef ve performans göstergeleri, çalışma çıktısı ürünün/hizmetin taşıdığı özelliklerle birlikte somut bir biçimde açıklanmalıdır. Amaca ulaşmak için kullanılması kararlaştırılan analiz, model, yöntem, araç ve / veya teknolojilerin açıkça belirtilmesi, bunlara nasıl karar verildiğinin anlatılması gerekmektedir. Ayrıca ürün/hizmet yeniliği ile doldurulan boşluklar belirtilmelidir. Katma değer, verimlilik ve rekabet gücü açısından kuruluşa olan katkısı açıklanmalıdır. Bu hedeflerin sonuç kısmında proje öncesi ve sonrasını gösteren somut rakamlarla desteklenmesi önerilir.

    1. Uygulama (yöntemler, iş birlikleri) (boşluklu 1000 karakter sınırlaması vardır)

    Kanal ve süreç geliştirme uygulamaları, organizasyonel değişiklikler, ürün geliştirme, müşteri yönetimi, kampanya yönetimi, iletişim, deneyimsel değişiklikler, konumlandırma, ürün portföyünde, hizmet kalitesinde yapılan değişiklikler-iyileştirmeler dahil olmak üzere, uygulama aşamasında spesifik olarak neler yapıldığı bu bölümde anlatılmalıdır.  Çalışma süresince gerçekleştirilen faaliyetler, incelenen parametreler, bu parametrelerin incelenmesi için kullanılan yöntemler, araçlar, yapılmış ölçümler ve çıktılar açıklanmalıdır.

    Ürün – hizmet - proje birden fazla kuruluş tarafından ortaklaşa geliştirildi ise kuruluş adlarına ve işbirliği yapılan konulara detaylıca yer verilmelidir.

    1. Sonuç (boşluklu 1000 karakter sınırlaması vardır)

    Amaç kısmında ortaya konan hedefe ulaşmak için getirilen çözümün ne kadar başarılı olduğunu somut bir şekilde ortaya koyan veriler açıkça belirtilmelidir. Verilerin proje öncesi ve sonrası olmak üzere karşılaştırmalı paylaşılması, ticari sonuçlara yer verilmesi ve kaynak paylaşılması önerilir.

    Çalışmanın sağladığı/sağlayacağı ekonomik getiriye ilişkin aşağıda listelenen ölçütler çerçevesinde (oransal) varsa tahmini veya gerçekleşen değerler belirtilmelidir.

    • Satış Hasılatında Beklenen/Gerçekleşen Artış: Çalışma bitişinden itibaren, kuruluşun toplam satış hasılatında bu çalışma dolayısıyla artış olduysa oransal olarak belirtilmelidir.
    • Pazar Payında Beklenen/Gerçekleşen Artış: Çalışmanın, kuruluşun mevcut ürün ve hizmetlerinden birinin veya birkaçının satışlarını arttırıcı bir sonuç doğurması (birim maliyetin düşürülmesi, verimlilik artışı, kalitenin yükseltilmesi) ve bu satıştaki artışın, kuruluşun pazar payının artmasını sağlaması sonucu ortaya çıkan artış oranıdır.

    Yılın Ekibi kategorisi başvuruları sırasında ekibin başarısına konu olan durum mümkün olduğunca nicelik bakımından ele alınarak doldurulmalıdır. Ekibin başarısına konu olan faktörler, uygulanan yöntemler, yaratılan katma değer, uygulama aşamasında spesifik olarak neler yapıldığı anlatılmalıdır. Çalışma süresince gerçekleştirilen faaliyetler, net ortaya konulmalıdır. Ekibin ortaya koyduğu değer, sağladığı/sağlayacağı varsa ekonomik getiriye ilişkin veriler, varsa tahmini veya gerçekleşen değerler belirtilmelidir. Verilerin ekibin katkısı öncesi ve sonrası olmak üzere karşılaştırmalı paylaşılması ve kaynak paylaşılması kuvvetle önerilir.

    Başvuru Dokümanları: Jüri sunumunda, başvuru sırasında yüklenen materyallerin özetlenmesi ya da aralarından seçim yapılarak kullanılması PSM Awards yönetiminin tasarrufundadır.

    Yüklenmesi Tercihe Bağlı Materyaller: Başvuru formuna eklenecek görsel malzemeler 1 adet video (link olarak eklenmelidir), 1 adet görsel/proje dosyası (max. 100 MB’yi geçmeyecek boyutta, JPG, PNG veya PDF formatında) olmak üzere 2 adetle sınırlıdır.

    Tüm başvurular için görsel (video, sunum vb.) eklenmesi önerilir.

    Projenin tanıtımı için yüklenilecek belgelerin formatı ve boyutu: Projenizi anlatan maksimum 2 dakika uzunluğunda (projenin bir kişi tarafından anlatılması tavsiye edilir) olan videonuzu aşağıda belirtilen kanallara yükleyerek linkini başvuru sitesindeki ilgili alana ekleyebilirsiniz. (Youtube, Vimeo, Google Drive veya Yandex Cloud linki olabilir. Video herkesin erişimine açık şekilde olmalıdır). En fazla 1 tane link ekleyebilirsiniz.

    Ön İzleme: Her başvuru için yüklenen proje detayları ve görsel-video malzemelerini kaydettikten daha sonra Proje Bilgileri sekmesinden 31 Ekim tarihine kadar düzenleyebilir, kontrol edebilir ve yeni proje ekleyebilirsiniz.

    Ödeme: Yapılan başvuruların ödemesi PSM Awards sitesinden "Başvur" sekmesinden online olarak yapılmaktadır.

  • Ödeme

    Yapılan başvuruların ödemesi PSM Awards sitesinden "Başvur" sekmesinden online olarak yapılmaktadır.

    Erken Başvuru Bedeli: 8.000 TL + KDV (9120 TL KDV dahil) | 01 Eylül-15 Ekim tarihleri arasındaki başvurular için geçerlidir

    Başvuru Bedeli: 10.000 TL + KDV (11.400 TL KDV dahil) | 16 Ekim - 31 Ekim 2024

    *faturalar tevkifatlı kesilmektedir. 

    Başvuru Dönemi: 1 Eylül – 31 Ekim 2024

    Başvuru bedeli; başvurulan her kategori başına ödenecek bedeldir. Tüm başvuru ödemelerinin son başvuru tarihine kadar tamamlanmış olması gerekmektedir.

    Kredi kartı/Banka kartı ile sanal POS üzerinden ödeme kabul edilmektedir. Ödeme sonrası faturanız iletilecektir. 

    Ödemenin kredi kartı/banka kartı ile yapılamaması durumlarında; EFT, Havale ile yapılan ödemelerde, başvuru formu/proje bilgileri kısmında yer alan alana, ödeme dekontunun eklenmesi zorunludur. Lütfen açıklama kısmına fatura kesilecek şirket adını ve PSM 2024 yazınız.

    Ödemenizle ilgili faturalandırma işlemleri online başvuru sırasında girmiş olduğunuz fatura bilgilerine göre gerçekleştirilir. Lütfen faturanın kesileceği şirket bilgilerinin doğru ve eksiksiz girilmesini önemle rica ederiz.

    Ödeme ve fatura işlemlerinizle ilgili sorularınız için: 

    Mali İşler - Berrin Uyanık | [email protected]  - [email protected]  

    T: 0532 462 76 87

     Firma Adı:

    Erişim Medya Radyo Televizyon ve Dergi Yayıncılık A.Ş.

    Banka Adı:

    Garanti BBVA

    Şube Adı:

    Cumhuriyet Cad. Taksim

    Hesap No:

    772 – 6298270 TL

    IBAN No:

    TR54 0006 2000 7720 0006 2982 70

  • İade Koşulları

    Katılımcı şirket dilediği zaman başvurusunu geri çekebilir. Ancak başvuru ücreti sisteme tanımlandıktan sonra ücret iade edilmez. Bu noktada katılımcı şirketin projesi jüri üyelerine sunulmaz, dokümanları hiçbir mecrada yayınlanmaz.

  • Sosyal Sorumluluk

    İnovatif şirketler yarışıyor, başvuru ücretleri kodlayan kızlara can suyu oluyor!

    PSM Awards, diğer ödül programlarından farklı olarak bünyesinde barındırdığı sosyal sorumluluk projesiyle kodlama alanında gelişmeye istekli genç kadınları ve kız çocuklarını destekliyor. 2018 yılından bu yana bir sosyal sorumluluk projesi olarak devam eden yarışmada, başvuru gelirleriyle, Türkiye’nin her bölgesinde eşit eğitim şartlarına sahip olamayan, yazılım alanında gelişmeye istekli ancak imkanları kısıtlı genç kızlar için açılan kodlama eğitimleri destekleniyor. 

  • Başvuru ve İletişim

    Başvuru Sitesi: psmawards.com

    Başvuru Dönemi: 1 Eylül 2024 – 31 Ekim 2024

    Proje Uygulama Dönemi: 1 Ocak 2023 – 31 Ekim2024

    Adres: PSM (Payment Systems Magazine) | Erişim Medya Radyo Televizyon ve Dergi Yayıncılık A.Ş.

    Osmanağa Mah. Hasırcıbaşı Cad. Hasırcıbaşı Apt. No:15/3 Kadıköy İstanbul

    E: [email protected] | T+90 216 550 10 61-62

    Yarışma Koordinatörü: Tülin Çakmak

    E: [email protected] | M: 0533 298 18 42